У Росії випускають вермут двох типів: міцний та десертний. Міцний містить етилового спирту 18% про. та цукру 100 г/дм³, десертний – відповідно 16 % про. та 160 г/дм³.
16 Кількість алкоголю залежить від виду напою. Неповторною класикою стали такі сорти, як Bianco, Rose, Rosso та Gold. Всі ці види червоних і білих вермут мають одну фортецю. градусів. Шанувальники сухого вермута воліють Extra Dry, він відрізняється вищим вмістом алкоголю.
Вермут – це кріплене вино з додаванням різних трав, головна з яких, про що неважко здогадатися, полин. Спочатку вермути були тільки білими, але згодом набув своєї популярності і червоний вермут. Є припущення, що цей напій був створений відомим лікарем Гіппократом з лікувальною метою.
Мартіні – це марка вермута, що виробляється в Італії. Компанія була заснована в 1863 році підприємцем Алессандро Мартіні (Alessandro Martini) та винним майстром Луї Россі (Luigi Rossi) у Турині. Таким чином, питання чим відрізняється вермут від Мартіні — взагалі немає сенсу, адже Мартіні – це і є вермут.